You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Методи відбілювання зубів та найчастіші запитання

Статті

Не подобається колір зубів?

Ваші зуби жовті а ви хочете білі?

Сучасні методи відбілювання зубів є не лише безпечними а й абсолютно комфортними для самого пацієнта.

ЯК ВІДБІЛИТИ ЗУБИ

Найпростіший вид відбілювання – це професійне очищення і поліровка поверхні зубів.

Під час такого сеансу стоматолог повністю видаляє темний пігментований зубний наліт, який завжди є на ваших зубах, навіть при ретельному домашньому догляді. Після цієї процедури сама емаль стає на декілька тонів світлішою і більш блискучою. Звичайно ж це значно покращує ваш зовнішній вигляд і робить усмішку більш привабливою.

Як відбілити зуби в домашніх умовах або у стоматолога

Варіанти відбілювання зубів з використанням хімічних препаратів – це офісне (1.5 години у кріслі стоматолога) або домашнє відбілювання (4 ночі сну з капою) – і ваша посмішка стане світлішою на 1-2 відтінки

Переваги офісного вибілювання:

(ціна різних видів вибілювання вказана тут – https://elvirabezvushko.com.ua/services/bleaching/ofisne-vibilyuvannya.html).

  1. Швидко — якщо результат вам потрібен на завтра.
  2. Якщо необхідно висвітлити лише окремі зуби, а не весь зубний ряд.
  3. Якщо колір зубів нерівномірний (є пігментні темні плями, флюороз) — вибілити можна лише їх.

Переваги домашнього вибілювання:

  1. Індивідуальна вибілююча капа залишається у вас назавжди, і в майбутньому потрібно буде лише купити новий гель.
  2. Вартість (дешевше ніж офісне).
  3. Не витрачаєте свій час на візити до стоматолога (капа одягається під час сну).

Для чого мені відбілювання зубів?

Звичайно, вибір завжди залишається за вами. Ми лише пропонуємо вам білосніжну усмішку та прекрасний настрій!

Чи можна відбілити зуби вдома самостійно?

На жаль, часто люди не розуміють навіщо йти за цим до стоматолога і пробують зробити відбілювання зубів «підручними» домашніми засобами за рецептами з інтернету. Але це не лише не дає бажаного результату, а й може бути небезпечним для ваших зубів!

Чи шкідливе відбілювання зубів?

Стереотип що «вибілювання емалі зубів» робити шкідливо і навіть небезпечно стосується тих часів, коли стоматологи не мали апаратури і матеріалів сучасного рівня. Звичайно ж, будь-яким втручанням можна нашкодити, якщо щось зробити неправильно (вам навіть банальну стрижку можуть зробити не так!), але для цього якраз і потрібна консультація, огляд та діагностика стану емалі перед тим як обрати оптимальний метод відбілювання зубів.

Вибілюючих препаратів на стоматологічному ринку є дуже багато, і базуючись на нашому 20-річному досвіді роботи з ними і перепробувавши різні ми зупинились на американській відбілюючій системі фірми Ultradent.

Це перевірені часом результати, сотні задоволених пацієнтів, відсутність побічних ефектів, повна безпека емалі ваших зубів та відсутність вікових обмежень.

 Скільки часу зберігається ефект після сеансу вибілювання емалі?

Ефект тримається, в середньому, від декількох місяців до 1,5 року.

Результат завжди індивідуальний, і у кожної людини він залежить від способу життя. Чим більше ви вживаєте продуктів та напоїв з барвниками, якщо ви палите, тим скорше буде втрачатись ефект відбілювання зубів.

Іншим фактором є пористість емалі ваших зубів. Чим вона більша – тим швидше буде відновлюватись жовтизна зубів за рахунок накопичення барвників.

Які є рекомендації після сеансу відбілювання зубів?

Після сеансу вибілювання емалі слід утриматись від паління та вживання яскравих сильно забарвлених продуктів і напоїв (кава, міцний чай, червоне вино, кола, темні ягоди) протягом наступної доби.

Як відбілювання впливає на емаль зубів?

Залежно що ви виберете. Вибілювання, яке ми проводимо у нашій клініці,  є абсолютно безпечним у будь якому віці і перевірене протягом 20 років використання. За всі інші методи, що є на ринку – судити не беремось.

Дія вибілюючого гелю полягає на принципі виділення атомарного кисню, який з’єднується з молекулами пігменту і робить їх водорозчинними. А далі молекули води вимивають розчинений пігмент із структури емалі. Таким чином пори зубної емалі очищуються, а темні пігменти нейтралізуються.

Чи всі зуби можна відбілити?

Більшість своїх зубів можна відбілити, проте є винятки.

Лише натуральна емаль відбілюється. Якщо на зубах є пломби і реставрації – вони не змінять свій колір.

Сірі «мертві» депульповані зуби відбілюються дуже добре перед наступною реставрацією навіть після багатьох років такої «сірості» (https://elvirabezvushko.com.ua/services/bleaching/vibilyuvannya-zubiv-pislya-likuvannya.html)

На скільки білішими стануть зуби?

Є багато варіантів. Сеанс вибілювання емалі не зробить ваші зуби білосніжними, але зробить їх білішими. Наскільки? Це залежить від ряду факторів:

  • причини, яка викликала потемніння
  • характер пігментації
  • наскільки добре ваша емаль «реагує» на гель
  • вид та концентрація гелю
  • кількість сеансів

Ваші зуби можна вибілити лише до їх природнього початкового кольору, який є індивідуальним для кожного, як колір очей. Отримати «штучний» білий колір неможливо. А в подальшому ви самі можете повторювати сеанси відбілювання зубів для підтримання ефекту.

Поділіться цим записом

Автор

Безвушко Ельвіра Валентинівна
Безвушко Ельвіра Валентинівна

Головний лікар "Стоматологічної клініки професора Ельвіри Безвушко"

Messenger icon
Надіслати повідомлення через Messenger