You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Скільки коштують брекети на зуби?

Статті

Чому так відрізняється ціна брекетів?

Ціни на брекети та ортодонтичне лікування дуже сильно відрізняються у різних клініках.

Від чого це залежить? І як зробити правильний вибір?

Перш за все, якщо для вас на першому місці лише ціна і ви шукаєте найдешевший варіант – пам’ятайте, що якісне просто не може коштувати дешево! Хоча, на жаль, можливий і протилежний варіант – дорога ціна брекетів зовсім не гарантує високу якість лікування…((

Від чого залежать ціни на брекети?

Ми всі знаємо наскільки важливим є ортодонтичне лікування брекетами, якщо ми хочемо назавжди отримати гарну рівну посмішку. Для цього під час консультації лікар-ортодонт розповість вам про варіанти та етапи лікування, вибір брекетів (металеві чи естетичні керамічні), терміни лікування і скільки коштують брекети у Львові. Саме ці три фактори і визначають ціну. Окрім вартості самого апарату слід враховувати кваліфікацію лікаря, його стаж та досвід роботи.

Отже, як вибрати клініку де лікуватись?

Ціна брекетів, а точніше, ортодонтичного лікування залежить від наступних факторів:

  • вартість та якість самого апарату (фірма-виробник брекет-системи)

Вибирати слід лише якісні сертифіковані брекети відомих світових виробників, які виготовлені з абсолютно безпечних для здоров’я матеріалів. Лише при використанні такого апарату лікар зможе гарантувати те, що емаль зубів після завершення ортодонтичного лікування і зняття брекетів залишиться неушкодженою.

  • матеріал з якого вони виготовлені – метал чи кераміка

Керамічні та сапфірові брекети завжди коштують дорожче через свої естетичні параметри – їх майже не помітно на зубах і дорослі пацієнти, як правило, обирають саме ці види апаратів.

  • конструкція апарату – самолігуючі брекети чи класичні

Самолігуючі брекети також дорожчі від своїх класичних аналогів, оскільки скорочують час лікування, не вимагають регулярних візитів до лікаря для заміни «резиночок» (лігатур) та мають зовсім іншу технологію виправлення прикусу і зубів. Самолігуючі брекети – це ідеальний вибір для людей, які цінують свій час, часто бувають у від’їздахі або живуть в іншому місті.

Більш детально про те, які бувають брекети та скільки коштують брекети на зуби можна почитати статті Види брекетів

  • складність патології, від якої буде залежати тривалість і складність ортодонтичного лікування

Чим більш виражена проблема з прикусом – тим більша ймовірність того, що лікування буде вимагати використання додаткових елементів та апаратів, що й впливає на ціну. Має значенні чи у вас є лише незначно «криві зуби» чи проблема з прикусом, яка потребує тривалого і складного ортодонтичного лікування.

Саме тому ми рекомендуємо звертатись до стоматолога і до ортодонта чим раніше, щоб можна було виявити та діагностувати появу проблем із зубами та прикусом на ранніх стадіях та провести лікування на самому початку. Це займе менше затрат і часу, і фінансів.

Якщо почати лікування у дитячому віці, то багато проблем із прикусом можна виправити за допомогою знімних апаратів (пластинок і міотрейнерів), які є значно дешевшими ніж брекети.

  • стоматолог чи ортодонт

Перед тим як розпочати виправлення зубів і прикусу, ви повинні розуміти хто вас буде лікувати – «стоматолог» чи «ортодонт». Впевніться, що лікар є сертифікованим спеціалістом з необхідною ортодонтичною освітою і знаннями, який може відповісти на всі ваші запитання чи це є стоматолог загального профілю, який просто «ставить брекети».

  • кваліфікація лікаря (досвід, спеціалізація, навчання, стажування і т.д.)

Якщо ви хочете довірити найцінніше що у вас є – своє здоров’я хорошому фахівцю, обов’язково цікавтесь досвідом у цій сфері та рівнем знань (курси, навчання та ін). Оскільки дуже часто трапляються випадки коли пацієнт «ставить брекети» там де «ближче» або «дешевше». А наслідки…… 5 років носіння апарату, зуби «повертаються назад» і зруйнована емаль…… Ви ж не готові до таких ризиків?

  • рівень клініки

У нашій клініці маючи 20-річний досвід лікування ортодонтичних пацієнтів, понад 70 пройдених майстер-класів та навчань і стажувань у клініках Європи і США, практику роботи з різними системами брекетів, елайнерів та інших ортодонтичних апаратів ми зробили один важливий висновок – пацієнту потрібно орієнтуватись не на те, яка ціна брекетів і вартість лікування та розрекламованість клініки, а на лікаря. Ви довіряєте своє здоров’я лікарю-ортоонту, працюєте з ним протягом 1,5-2 років всього періоду ортодонтичного лікування і, звичайно ж, дуже важливими факторами тут є довіра і співпраця.

Пропнуємо скористатися можливістю лікування брекет-системою «Dentsply-GAC» у нашій клініці.

Поділіться цим записом

Автор

Безвушко Ельвіра Валентинівна
Безвушко Ельвіра Валентинівна

Головний лікар "Стоматологічної клініки професора Ельвіри Безвушко"

Messenger icon
Надіслати повідомлення через Messenger