You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ТОР-5 продуктів які руйнують зуби

Статті

Як харчування впливає на здоров’я зубів?

Всі знають, що солодке для зубів шкідливо. Але оскільки ми всі хочемо мати здорову і гарну усмішку – нам слід знати трохи більше про шкідливі для зубів продукти.

  1. Солодкі газовані напої

Вони є такими популярними серед дітей та дорослих, але містять кислоту, яка руйнує зубну емаль, викликаючи високу чутливість та стирання зубів

  1. Кислі фруктові соки

Мають такий самий «кислотний» ефект. Тому пити їх потрібно через соломинку і після цих напоїв обов’язково прополоскати рот водою. Але пам’ятайте, що зуби чистити відразу не можна, щоб механічно не пошкодити розм’якшену кислотою емаль.

  1. Дуже холодні продукти
  2. Гарячі продукти

Особливо їх поєднання, яке дає різкий перепад температури (наприклад, гаряча кава з морозивом) – від цього виникають мікротріщини емалі

  1. Солодощі

Але не всі. Небезпечними є льодяники, карамель та печиво. Ми жуємо їх набагато довше ніж шоколад і вони «прилипають» до зубів, залишаючись там годинами.

А так як бактерії (які є на зубах) використовують для росту і розмноження вуглеводи, то чим більше солодощів ми вживаємо, тим швидше утворюється зубний наліт. Тому після солодкого – відразу чистити зуби, а якщо немає такої можливості – з’їсти кусочок яблука, твердого сиру або жуйку. Це очистить ваші зуби.

Як зберегти зуби здоровими?

Якщо ви не можете виключити ці пункти зі свого раціону, навіть вживаючи їх,  ви можете значно зменшити ризик руйнування емалі дотримуючись наших порад та проводячи регулярні профілактичні покриття.

Пильнуйте ваше здоров’я!

Поділіться цим записом

Автор

Безвушко Ельвіра Валентинівна
Безвушко Ельвіра Валентинівна

Головний лікар "Стоматологічної клініки професора Ельвіри Безвушко"

Messenger icon
Надіслати повідомлення через Messenger