You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Імплантація зубів. Як повернути втрачену посмішку

Статті

Винахід і впровадження у повсякденну практику зубних імплантів суттєво полегшивлікування пацієнтів з втратою зубів. Однак, готуючись до подальшого протезування і, зокрема, імплантації зубів легко заплутатись у величезній різноманітності видів протезів та видів імплантів. Давайте розвіємо всі сумніви і розберемося в перевагах та недоліках протезування.

Особливості та переваги імплантації зубів

На сьогодні зубний імплант -це аналог здорового і міцного зуба.

Зубні імплантати – це єдина конструкція, яка повноцінно заміняє втрачені зуби як естетично, так і функціонально. Коронка, встановлена на імплант нічим не відрізняється від власних зубів, інколи щоб відрізнити коронку на імпланті, потрібен пильний і уважний огляд конструкції. Таким чином, зубний імплант-це найкраща заміна для втраченого по різним причинам зуба.

Особливості імплантації при різних захворюваннях

Повна  втрата зубів /відсутність всіх зубів

Для пацієнтів з повною відсутністю зубів раніше існував єдиний варіант – знімне протезування. Це незручно у користуванні і постійно нагадує про «штучність» таких зубів та потребує регулярного ретельного догляду. Альтернативою стало протезування на імплантах. Достатньо поставити їх 4 шт на всю щелепу – і можна виготовити набагато зручнішу конструкцію протезу, яка поверне вас до звичайного життя, збереже кістку та дозволить забути про інородне тіло у ротовій порожнині та досягнути відновлення природнього функціонування щелепи.

Чому так важливе відновлення дефекту зубного ряду та заміна кількох втрачених зубів?

Правильна постановка зубного імплантазберігає кістку та перешкоджає її атрофії. На даний момент зубні імпланти — це найбільш ефективний спосіб боротьби з втратою щелепової кістки. Таким чином, зміни в яснах протягом часу мінімальні, край  коронки не оголиться, на відміну від звичайної коронки, і буде зберігатися довгий час.

Більша частина пацієнтів, які мають втрачені зуби та користувалися мостовими протезами або коронками це зрозуміють. Коронки надійно фіксуються на імплантах і здатні витримувати значне навантаження, завдяки чому, ви можете споживати їжу будь-якої твердості.

Отже, заміна втраченого зуба або заміна декількох відсутніх зубів методом дентальної імплантації абсолютно змінює вашу якість життя та соціальну адаптацію – зникають незручні моменти при усмішці та вживанні їжі, ви позбавляєтесь всіх обмежень!

Якісніімпланти мають унікальну структуру поверхні,яка  стимулює оточуючу кістку, покращує обмінні процеси в ній та зупиняє процеси деструкії і руйнування кісткової тканини.

Скільки часу служать імпланти?

Термін використання зубних імплантів при правильному догляді  може продовжуватися все життя. Також  при необхідності коронку на імпланті можназамінити.

Переваги імплантаціі зубів

Один з найважливіших плюсів імплантації – відсутність необхідності  депульпувати,обпилювати і покривати коронками сусідні здорові зуби. Імплант встановлюється на місце втраченого зуба, сусідні зуби в протезуванні участі не беруть. При протезуванні великих дефектів зубного ряду ідеальним є співвідношенням заміни одного втраченого зуба одним імплантом. Зубні імплантанти можна використовувати в якості опори і для кращої стабілізації  знімних протезів.

Як доглядати за зубними імплантами?

За коронками на імплантах легко доглядати. Чистка конструкції дуже схожа з чисткою власних зубів, необхідно користуватися зубною щіткою, флосом, використовувати  ірригатори для ротової порожнини. Ірригатор значно покращує гігієну ротової порожнини і продовжує час служби не тільки імплантів, а й ваших зубів.

Отже, аргументи ,,За”

  • Дентальні імпланти дозволяють протезувати як одиночну, так і множинну втрату зубів
  • Великий вибір ортопедичних конструкцій і кріплень дозволяє вирішити клінічні задачі різної складності
  • Протез, фіксовоний на зубних імплантах, ніяк не відчувається пацієнтом. Про наявність коронок пацієнт просто забуває, що підвищує самооцінку і впевненість в собі
  • Нормалізація пережовування їжі
  • Імпланти — це один із найефективніших засобів боротьби з атрофією кістки
  • Мінімальна кількість візитів, більше не потрібно годинами сидіти в кріслі стоматолога, депульпувати один за другим зуби, готуючись до протезування
  • Велика різноманітність методикімпантаціїзубів і видів імплантів дозволяє планувати протезування зубів, виходячи з ваших потреб
  • Високий відсоток приживлення імплантів

Як готуватись до імплантації зубів

У деяких випадках виникає потреба  в кістковій пластиці (нарощування  кістки). Така ситуація може бути тоді, коли у пацієнта давно відсутні зуби в результаті чого рівень і об’єм кісткової тканини зменшився.

Тому після будь-якого видалення рекомендовано відновити втрачений зуб у найкоротший час.

Памятайте про безцінність здоров’я  і унікальність природніх зубів. В нашій клініці ви зможете підібрати оптимальний варіант протезування з використанням імплантів та повністю відновити вашу посмішку, естетику і функцію!

Поділіться цим записом

Автор

Безвушко Ельвіра Валентинівна
Безвушко Ельвіра Валентинівна

Головний лікар "Стоматологічної клініки професора Ельвіри Безвушко"

Messenger icon
Надіслати повідомлення через Messenger