You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Плями на зубі або “модний” діагноз у Львівській області

Статті

Флюороз - як розпізнати та лікувати флюороз

Якщо ви помітили у дитини на зубі після його прорізування плями – мерщій до стоматолога. Найчастіше вони білого кольору, проте можуть бути і жовтуваті, і коричневі, а у важких випадках навіть із дефектами та “ямками” на зубі.
Ця проблема існує вже дуже давно, проте мало хто (навіть з лікарів) вміє її правильно діагностувати та призначити лікування….

Однин з можливих варіантів у цьому випадку – гіпоплазія емалі. Це недорозвиток емалі зуба внаслідок порушення її мінералізації, ще до моменту прорізування. У такому випадку головне – не допустити процесу руйнування зуба в подальшому. Тому для лікування застосовують спеціальні покриття, які насичують емаль необхідними мінералами та відновлюють її структуру. При важких формах із зміною кольору та форми зуба – можливе вибілювання або естетична реставрація.

Інше маловідоме захворювання – флюороз. У Львові його практично немає, проте якщо ви мешканець Червоноградського регіону, то це захворювання там дуже розповсюджене.
Флюороз виникає внаслідок надмірного надходження фтору в організм, а його надлишок призводить до зміни кольору, крихкості зубів та виникнення дефектів емалі. Лікування флюорозу залежить від важкості процесу. При зміні кольору емалі позитивний результат дає вибілювання з наступною ремінералізацією. При порушенні форми зуба — реставрація або керамічні вініри. І пам’ятайте, що вдома обов’язково слід використовувати лише зубні пасти без фтору.

Лікарі нашої клініки спеціалізуються на лікуванні власне цих двох захворювань і мають у цьому вже понад 20 років досвіду. Тому, ще з початку 90-х років, в нас склалась репутація клініки, де лікують дітей з гіпоплазією та флюорозом зі всієї Львівської області)).

Поділіться цим записом

Автор

Безвушко Ельвіра Валентинівна
Безвушко Ельвіра Валентинівна

Головний лікар "Стоматологічної клініки професора Ельвіри Безвушко"

Коментарі

Валерія

Хотіла би позбутися флюорозу в дорослому віці Які процедури необхідно зробити? І скільки це коштуватиме? +380932534085

Коментарі закриті.

Messenger icon
Надіслати повідомлення через Messenger