You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Перший візит до стоматолога

Статті

Коли вперше показати малюка стоматологу?

Є 2 варіанти:

1 – коли у дитини з’явилась проблема, щось турбує або болить.

З цього починається безліч історій про те, що «дитина боїться стоматолога». У такому випадку, звичайно ж, перший похід у стоматологічну клініку та  знайомство з лікарем буде неприємним, тому що буде асоціюватись з лікуванням та неприємними відчуттями (які були вдома до цього моменту).

Після такого першого візиту у стоматологію у дитини може сформуватись страх перед лікарями і дитина буде боятися лікувати зуби.

2 – ви приводите дитину на прийом до дитячого стоматолога просто для «знайомства» і звичайного огляду, поки ще немає жодних проблем.

У такому разі перший візит до стоматолога не асоціюється з неприємними відчуттями, дитині нічого не лікують і не роблять, а лише оглядають зуби та прикус щоб переконатись що все в порядку та не пропустити появи карієсу, плям на молочних зубах чи зубного нальоту та порекомендувати догляд за зубами дитини.

Під час цього першого знайомства з лікарем ваш малюк звикає до самої клініки, знайомиться з дитячим стоматологом, щоб коли з’явиться потреба лікувати молочні зуби це не була чужа незнайома людина. Дитину покатають на стоматологічному кріслі, «порахують» зубки, подують на них «вітерцем», покажуть як крутиться і жужить маленька щітка у наконечнику, розкажуть як доглядати за зубами. Всі ці дії познайомлять дитину з обладнанням та стоматологічними інструментами і у майбутньому це не стане чимось невідомим та «страшним» а дитина не буде боятися лікувати зуби.

Як підготувати дитину відвідати кабінет стоматолога під час першого візиту у присутності батьків?

Основні правила та рекомендації як ви можете допомогти дитинівдома перед тим як показати малюка стоматологу:

  • Розкажіть про все, що буде відбуватись під час візиту у стоматологічну клініку (будуть піднімати і опускати на кріслі, рахувати зубки, дути «вітерцем» та показувати як працює спеціальний маленький зубний «пилесос», можливо почистять зубки щіткою). Головне – для дитини не повинно бути нічого невідомого і несподіваного, це її злякає.
  • Бавтесь з дитиною вдома «у лікаря» – оглядайте зуби мамі чи татові, улюбленим іграшкам
  • Купіть найпростішу електричну щітку і чистіть нею зуби, щоб малюк знав що є щіточка, яка сама крутиться та шумить.
  • Не кажіть фраз «не буде боліти», «це не страшно», «тобі нічого не будуть лікувати» – ви самі таким чином вже налаштовуєте дитину на «біль» і «страх»
  • Якщо ви плануєте лікувати зуб – не обманюйте дитину, кажучи що «нічого не будуть робити, лише подивляться», тому що наступного разу малюк вже не повірить ні вам, ні лікарю

Перший раз ми радимоприйти на прийом до дитячого стоматолога після прорізування передніх зубів (верхніх і нижніх). Проте, теоретичні знання про догляд за зубами дитини, як правильно їх чистити батьки повинні отримати від свого лікаря-стоматолога ще до такого візиту.

Для зручності наших пацієнтів (і дорослих, і дітей) ми пропонуємо безкоштовні профілактичні контрольні огляди, під час яких ваш лікар-стоматолог проведе повний огляд, обстеження та діагностику, що дозволить переконатись що все добре або виявити проблему на самому її початку. Особливо це актуально для дітей, оскільки в них всі захворювання зубів розвиваються набагато швидше ніж у дорослих.

Профілактика – основа медицини, тому ми надаємо перевагу збереженню здорових зубівнаших постійних клієнтів, аніж гарній реставрації.

Поділіться цим записом

Автор

Безвушко Ельвіра Валентинівна
Безвушко Ельвіра Валентинівна

Головний лікар "Стоматологічної клініки професора Ельвіри Безвушко"

Коментарі

Кеша

Это дело серьёзное, обдумать и цену и безопасность в первую очередь надо бы, как по мне, а вы уж смотрите сами, как вам заблагорассудится.

Коментарі закриті.

Messenger icon
Надіслати повідомлення через Messenger