You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

4 важливі причини обов’язково лікувати молочні зуби

Статті

Чи треба лікувати молочні зуби - важливі причини лікувати молочні зуби

Для чого лікувати молочні зуби? Вони все одне випадуть?

Ви ж таке чули? Впевнена, що так. І більшість саме так і думає!

Право ваше, та наслідки можуть бути сумні, а інколи – страшні!

Отож, основні аргументи «за» своєчасне!!! лікування молочних зубів:

  1. Вони можуть боліти

Дитячі тимчасові зуби за своєю будовою аналогічні до дорослих постійних – в них всередині також є нерв і при нелікованому карієсі зубчик може боліти, докучаючи і вам, і малюку.

  1. Карієс молочних зубів розвивається набагато швидше, ніж у дорослих

Це є наслідком того, що сама структура тимчасового зуба менш «міцна», ніж постійного. І якщо у дорослого від етапу «маленької дірочки» до руйнування зуба наполовину може пройти навіть декілька років, то в дітей це відбувається за лічені місяці. Тож ні в якому разі не потрібно зволікати і відкладати візит до лікаря. Адже якщо на лікування «маленького карієсу» ви витратите 15 хв. + мінімальна ціна + відсутність болю, то на пломбування напівзруйнованого зуба вашого малюка прийдеться затратити у 2-3 рази більше часу + у 2-3 рази більше коштів + сама процедура, скорше за все, буде неприємною.

Чи Ви готові так ризикувати здоров’ям дитини?

  1. Навіть маленькі діти дивляться у дзеркало – і стидаються посміхатися “чорними” зубами

Дуже часто до нас у клініку звертаються пацієнти яким вже неодноразово у різних місцях казали, що молочні зуби лікувати не потрібно, вони й так випадуть. Так, випадуть, але коли? Останні молочні зуби можуть стояти у дитини до 11-12 років! А якщо вони починають боліти? А якщо їх  вже видалили раніше терміну? Як дитина має усміхатись, розмовляти та пережовувати їжу?

Ми часто бачимо випадки, коли дошкільнята не усміхаються через вигляд своєї посмішки. Нам, дорослим, здається, що вони ще малі і не звертають увагу на свою зовнішність. Проте це не так. І в багатьох з них вже з такого віку можуть розвинутись майбутні комплекси.

  1.     Карієс молочного зуба дуже швидко переходить у пульпіт (запалення нерва) – а це вже безсонні ночі, біль і сльози….

А якщо пропустити і цей момент – у періодонтит, коли в дитини піднімається температура, з’являється припухлість та гнійні виділення біля зуба. Цей процес дуже швидкоплинний і вимагає негайного лікування – ніяких полоскань і домашніх методів, тому що інфекція нелікованого молочного зуба може пошкодити зачаток постійного.

Тому слідкуйте за вашими малюками і пам’ятайте, що візити до стоматолога можна перетворити на приємну процедуру, якщо робити це вчасно і регулярно)))

Поділіться цим записом

Автор

Безвушко Ельвіра Валентинівна
Безвушко Ельвіра Валентинівна

Головний лікар "Стоматологічної клініки професора Ельвіри Безвушко"

Messenger icon
Надіслати повідомлення через Messenger